Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Svea Apotek säljs till ny e-handelsaktör

19 mars 2018
Efter Apoteas framgångar tävlar nya e-handelsaktörer som Apohem, Meds och Iapotek om att sätta avtryck på apoteksmarknaden. En av dem väljer nu att expandera genom att köpa ett fysiskt apotek i Stockholm.

Den nya e-handelsaktören Iapotek – som samarbetar med Bonver som i sin tur driver driver Apotekstjänst AB – tar över bolaget Pharmart som driver fristående Svea Apotek på Sveavägen i Stockholm.

Iapotek bekräftar i ett pressmeddelande att man köper Pharmart för nio miljoner kronor.

”Förvärvet bildar tillsammans med Iapotek en synergi vilket medför att utvecklingstempot ökas och att försäljningen sker på en bredare front än tidigare”, skriver Iapotek i ett pressmeddelande.

Pharmart omsatte cirka 10 miljoner kronor med positivt resultat om runt 1 miljon för helåret 2017.

Som vi skrivit tidigare har Iapotek skrivit avtal med Bonver om en logistiklösning. Bolaget säljer i nuläget endast receptfria produkter på sin hemsida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...