Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Regeringen får klartecken för att få sälja Apoteksgruppen

21 juni 2017
I går, tisdag, klubbade riksdagen igenom förslaget att staten får sälja sin andel i Apoteksgruppen.

I en proposition till Riksdagen har regeringen föreslagit att det statliga ägandet i ett antal företag, bland annat Apoteksgruppen, ska avyttras. Igår eftermiddag fattade riksdagens näringsutskott beslut om att stödja förslaget.

Samtliga partier utom Vänsterpartiet röstade för. Tre kristdemokratiska riksdagsledamöter röstade också emot.

Regeringen konstaterar i sin proposition att de apotek som ingår i Apoteksgruppen nu är sålda till entreprenörer och att en fungerande serviceorganisation finns på plats. Då Apoteksgruppen agerar på samma marknadsmässiga villkor som andra apotekskedjor och då riksdagen inte har ett specifikt samhällsuppdrag till Apoteksgruppen anser regeringen att staten bör lämna företaget.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...