Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Oklart om överpriser stoppas

20 september 2017
På Regeringskansliet är man medveten om systemfelet som möjliggör för apotek att ta orimliga priser på speciallivsmedel. Men om några åtgärder kommer att vidtas är oklart.

Som vi skrivit i flera tidigare artiklar möjliggör dagens regler att apotek tar mycket höga priser på förskrivna speciallivsmedel, vilket innebär stora pengar i sjön för landstingen och skattebetalarna.

Vi har tidigare uppmärksammat hur Apoteksgruppens apotek i Bomhus/Gävle i samarbete med två andra Apoteksgruppen-apotek har agerat på detta sätt.

Svensk Farmaci har frågat Stefan Karlsson, gruppchef och ämnesråd på Socialdepartementet, om någon åtgärd är på gång som skulle kunna stävja agerandet. Frågan omfattas inte av direktiv till den aktuella apoteksutredningen.

– I korthet kan jag bekräfta att även Regeringskansliet nåtts av den information som återges i artiklarna. I nuläget kan jag dock inte kommentera om regeringen avser att vidta några åtgärder i dessa frågor, säger han.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...