Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nyckelpigan i konkurs

8 januari 2013
Ännu ett Apoteksgruppen-apotek i Stockholm har gått i konkurs: Nyckelpigan i Hammarby Sjöstad. Ägaren hänvisar till den höga köpeskillingen.

Som Svensk Farmaci skrev före jul gick apoteket Orfeus inom Apoteksgruppen, beläget i centrala Stockholm, nyligen i konkurs.

Nu har ännu ett Stockholmsapotek gått i konkurs: Nyckelpigan i Hammarby Sjöstad.

– Finansieringen var det svåraste. Köpeskillingen var hög och räntorna på lånen blev för höga för att det skulle gå att driva apoteket vidare, säger Mikael Lindholm, som tog över apoteket 2009, till nyhetsbrevet Pharma Online Apoteksmarknad.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...