Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nätapotek nu även i Norge

21 oktober 2016
Sedan i onsdags har de norska apoteken fått konkurrens av godkända internetbaserade apotek som levererar receptbelagda läkemedel.

I onsdags, den 19 oktober, lanserade Direktoratet for e-helse en lösning som gör att nätapoteken kan koppla upp sig mot en e-receptförmedlingstjänst och därmed sälja recepbelagda läkemedel, rapporterar Farmatid.

Tidigare har det bara varit möjligt för nätapotek att sälja receptfria läkemedel och andra produkter.

Först på banan är Nordens största näthandelskoncern, Komplett Group.

Bolaget, som är baserat i Sandefjord, lanserade tjänsten Komplett Apotek i november 2015 och sedan i onsdag levererar man även receptläkemedel till kunder.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...