Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kronans vd slutar

20 mars 2017
En norsk vd ersattes av en svensk - som nu byts mot en finsk. Stig Tornell lämnar Kronan den 31 mars och Oriola-vd:n Eero Hautaniemi träder in temporärt under rekryteringen av en ersättare.

Stig Tornell kom till Kronans Apotek som marknads- och sortimentsdirektör 2013 i samband med sammanslagningen med Medstop. Han tillträdde posten som vd för cirka ett år sedan och efterträdde då Lars Birkenland.

Tornell lämnar Kronans Apotek den 31 mars för ett nytt VD-uppdrag i ett börsnoterat bolag.

”Rekrytering av en ersättare inleds omedelbart och som en tillfällig lösning kommer Oriola koncernens VD Eero Hautaniemi att träda in”, meddelar Kronan idag.

Kronan har därmed på kort tid haft en norsk, svensk och en finsk vd.

– Jag har haft fina år inom apoteksbranschen och Kronans Apotek kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Jag tycker mycket om det här bolaget. Samtidigt fick jag ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Jag önskar Kronans Apotek och alla dess fantastiska medarbetare all lycka till, säger Stig Tornell i pressmeddelandet.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

  • Humorklubben

    En norsk, en svensk och en finsk. Blir Bellman nästa vd?