Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hoppas på
mindre byråkrati

23 november 2015
Den nya apoteksutredningen ska särskilt undersöka förutsättningarna för små de apoteksaktörerna. Det välkomnas av branschföreningen SOAF som hoppas på minskad byråkrati.

Till skillnad från Sveriges Apoteksförening, som både ser positivt och negativt i de nya utredningsdirektiven på apoteksområdet, är Sveriges Oberoende Apoteksaktörers Förening, SOAF, övervägande positiv att döma av ett pressmeddelande idag.

Det är mycket glädjande att direktiven innehåller formuleringen ”utredningen ska särskilt beakta förutsättningarna som gäller för de mindre aktörerna på denna marknad”, skriver föreningen.

”Behovet av en minskad byråkrati för småföretagare är synnerligen relevant även för vår bransch. Det är viktigt att samtliga apotek, såväl små entreprenörsapotek som stora kedjeapotek, ges förutsättningar att rikta så mycket tid och fokus som möjligt på kvalificerad läkemedelsrådgivning” fortsätter SOAF.

SOAF ser också, baserat på direktiven, förbättringsmöjligheter när det gäller ett utökat mandat för farmaceuter, översyn av returrätten och att försäljningen av receptfria läkemedel utanför apotek får en mer adekvat tillsyn.

När det gäller fokuseringen på tillgänglighet i direktiven så ställer sig föreningen dock ”lite undrande”.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...