Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Uppskattad
branschsajt går i graven

19 juni 2017
Bonnier Business Media har beslutat att lägga ned nyhetssajten Dagens Apotek i slutet av månaden.

Efter nio framgångsrika år som oberoende bevakare av den svenska apoteksmarknaden läggs Dagens Apotek ned i slutet av månaden.

Det meddelar Bonnier Business Media i ett pressmeddelande nu på morgonen.

”Bevakningen av området kommer fortsätta i andra titlar som ges ut av Bonnier Business Media, nämligen den digitala nyhetstjänsten Apoteksmarknaden och i sjukvårdsbevakaren Dagens Medicin”, meddelas det.

– Dagens Apotek föddes i en tid av omreglering och nybyggaranda och har varit mycket uppskattad av en trogen läsekrets. Nu är den inte tillräckligt lönsam och vi väljer därför att fokusera på nya satsningar inom andra områden där vi ser ett sug efter omvärldsbevakning och nyttojournalistik, säger Christina Kennedy, chefredaktör och affärsområdeschef för Bonnier Business Medias medicintitlar.

– Gratis journalistik endast finansierad av annonser ingår inte i vår strategi för framtiden. Vi satsar på nischade, nyttiga betalprodukter som hjälper våra läsare att få koll, förbättra och fatta kloka beslut i sina verksamheter.

Nils Bergeå Nygren, Svensk Farmacis chefredaktör, var med och startade Dagens Apotek inför omregleringen av apoteksmarknaden.

– Jag tycker att det är tråkigt att Dagens Apotek försvinner. Tidningen och framför allt sajten var väldigt vältajmad när den startade och blev en viktig nyhetskanal för branschen i ett läge när det fanns ett stort sug efter information, säger han.

Skrivet av: Redaktionen
För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

  • Apotekare pensionerad

    Tråkigt att den försvann. Den verkade populär om man ser på kommentarsfälten. Kanske var den enkla layouten tydlig och texten lättläst. Skulle misstänka läsarna fann sådana fördelar.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...