Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Betalt för tjänster
på norska apotek

7 oktober 2015
Idag presenterades den norska statsbudgeten. För första gången har regeringen budgeterat för ersättning för farmaceutiska informationstjänster på apotek.

I budgeten för 2016 som presenterades idag föreslås att apoteken ska få betalt, 80 kronor, för varje tillfälle som man ger fördjupad rådgivning till patienter med läkemedel mot astma/kol som har inhalationsläkemedel.

Ersättningsnivån är baserad på den ersättning som ges för en liknande tjänst i Danmark.

Fem miljoner norska kronor budgeteras totalt för ändamålet 2016.

– Detta ger apotekfarmaceuterna en fantastisk möjlighet att hjälpa en stor patientgrupp som vi vet har många utmaningar med sina mediciner. Med de fem miljoner kronor som regeringen avsätter kan apoteken vägleda mer än 60 000 patienter nästa år, säger Per Lund, administrativ direktör på norska apoteksföreningen, i en kommentar på föreningens hemsida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...