Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tar upp kampen med Apotea

17 augusti 2017
Axfood startar ett nytt nätapotek med hjälp av ett investmentbolag och några e-handelsentreprenörer. Nu söker man bland annat farmaceuter.

Beslutet tillkännagavs av Axfood häromdagen. Investmentbolaget Novax, e-handelsentreprenörerna bakom LensOn – Johan Bergenheim och Kim Persson, se bilden ovan – samt Henrik Patzer (i mitten ovan) är delägare i det nya e-handelsbolaget. Axfood äger 28 procent.

Företaget heter Hubia, men när nätapoteket lanseras kommer det enligt pressmeddelandet att bli under ett annat, ännu inte fastställt, namn.

Affärsidén är, enligt pressmeddelandet, att ”erbjuda ett brett och attraktivt sortiment apoteksvaror på nätet, till låga priser, med snabba trygga leveranser och innovativa kringtjänster som gör kundupplevelsen unik”.

− Apoteksmarknaden är enorm och e-handeln har precis börjat ta fart. Med Axfood och Novax i ryggen finns alla förutsättningar för att bygga ett riktigt bra nätapotek. Nu har vi kommit till en fas där vi ska vi rekrytera ett starkt e-handelsteam och söker ett flertal duktiga ledare, utvecklare, rådgivare/farmaceuter, marknadsförare och kategoriansvariga, säger Hubias vd Kim Persson.

Genom det nya nätapoteket ska Willys och Hemköps e-handelskunder på sikt även erbjudas receptbelagda läkemedel.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...