Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Branschföreningen tar avstånd

31 augusti 2017
”Ett etiskt tveksamt agerande”. Apoteksföreningens vd Johan Wallér tar avstånd från prissättningen av speciallivsmedel på ett apotek i Gävle.

Som vi skrev tidigare idag tar Apoteksgruppen i Bomhus, Gävle, skyhöga priser för speciallivsmedel som förskrivs – och skattebetalarna står för notan. Detta har kombinerats med kreativa kampanjer som syftar till att fler ska hämta ut livsmedel på apoteket.

– Kampanjerna där man bland annat erbjuder besök på Liseberg till kunder som hämtar ut livsmedel sticker verkligen i ögonen, säger Thomas Lindqvist, vice ordförande i läkemedelsrådet i Uppsala-Örebroregionen.

Johan Wallér är vd för Sveriges apoteksförening.

– I grunden har jag samma kommentar som Apoteksgruppen centralt lämnat. Jag är kritisk till att apoteket utnyttjar läget på det här sättet. Även om man inte bryter mot något regelverk handlar det om ett tveksamt agerande etiskt och moraliskt, säger han.

– Den här typen av prissättning riskerar ge badwill, inte bara för det aktuella apoteket, det kan mycket väl tänkas spilla över på apotek i allmänhet, säger Johan Wallér.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

  • Johan

    Ingen är jätteförvånad. Idiotisk frihet i prissättning, dåliga marginaler och privat enskild aktör.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...