Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket satsar på ögonhälsa

5 juni 2018
Nu får optikbranschen konkurrens från svenska apotek. Efter Apoteket AB:s satsning på kontaktlinser lanseras nu ögonundersökningar, synundersökning och försäljning av glasögon.

Det är Apoteket AB i Täby Centrum utanför Stockholm som är först ut med satsningen på ögonhälsa.

Förutom läkemedel och receptfria produkter inom ögonhälsa har Apoteket AB under det senaste året även börjat erbjuda kontaktlinser. Nu utökas detta till ett ett ”unikt helhetserbjudande” med ögonundersökningar, synundersökning samt glas och bågar. I satsningen ingår också möjligheten att få hjälp av en legitimerad optiker och få kontakt med en ögonläkare.

– Vårt nya erbjudande gör att kunden kan få hjälp med hela sin ögonhälsa hos oss, säger Cecilia Drott, ansvarig för hälsotjänster på Apoteket, i ett pressmeddelande.

Tjänsten erbjuds i samarbete med företaget Bergus Medical.

Under året ska tjänsten för optik och ögonhälsa testas på ytterligare ett antal apotek.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...