Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekarsocieteten: ”Vi är eniga”

21 september 2017
DEBATT: Apotekarsocietetens vd Karin Meyer och Lars Rönnbäck, ordförande i sektionen för öppenvårdsfarmaci, replikerar apoteksföreningens chefsfarmaceut Robert Svanström om en förstärkt roll för apoteken.

Vi vill tydliggöra att det inte är fråga om att polarisera eller skapa en konflikt som inte finns, och håller med Robert Svanström om att det inte uttryckligen står i inlägget från KD att det ska göras i apotekens egen regi.

Men det stod inte heller att man har för avsikt att genomföra detta i samverkan med vården – vilket vi anser är av avgörande betydelse.

För att det inte ska bli några oklarheter kring detta ville vi förtydliga att apoteken är en del av vårdkedjan och att deras verksamhet kring läkemedel i användning måste göras i samverkan med vården.

Vi ville även understryka vikten av att utvärdera utfallet av internationella projekt och forskning i svenska förhållanden.

Arbetet med utvärdering av denna verksamhet kan påbörjas redan nu.

Karin Meyer, vd, Apotekarsocieteten
Lars Rönnbäck, ordförande i Apotekarsocietetens sektion för öppenvårdsfarmaci

Skrivet av: -
För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...