Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotek populärt bland nyanlända

12 september 2017
Tvärtemot vad som var väntat är apotek mer populära arbetsplatser än läkemedelsföretag bland nyanlända farmaceuter.

I år driver Sveriges Farmaceuter projektet Senna för att stötta nyanlända apotekare och receptarier i att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Bernt Jakobson, projektledare, har genomfört en enkät bland nyanlända farmaceuter för att ta reda på var de helst vill jobba.

– Vi hade hört att de flesta ville arbeta på läkemedelsföretag, men enkäten pekar istället på att apoteken är mest populära, säger han.

Av de som svarade på enkäten ville drygt 40 procent arbeta på apotek. Ungefär en fjärdedel ville helst arbeta inom läkemedelsindustrin och 35 procent uppgav att det inte spelade någon roll var de arbetade om de fick jobb som farmaceuter. Ingen av de svarande uppgav att de ville arbeta inom landstinget.

– Det här är en indikation på att det behov som apoteken har av att anställa mycket väl passar de nyanländas önskemål om var de vill jobba, säger Bernt Jakobson.

Enkäten skickades ut till 115 personer och besvarades av 34.

Förutom Sveriges Farmaceuter står Sveriges Apoteksförening, Lif, Almega och Svensk Handel bakom Senna som står för Snabbare etablering av nyanlända farmaceuter.

Svensk Farmaci har tidigare skrivit om en liknande enkät som pekade i samma riktning

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...