Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Blivande nätapotek lanseras idag – utan receptbelagt

12 juni 2018
Idag lanseras Axfoods blivande nätapotek Apohem. Ännu finns inga receptläkemedel i sortimentet.

Enligt dagens pressmeddelande lanseras Apohem till en början som ett ”egenvårdsapotek” med receptfria läkemedel och handelsvaror.

– Vi har lämnat in en ansökan om att bedriva öppenvårdsapotek och vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder receptbelagda läkemedel innan året är slut, säger Henrik Patzer, vd, i ett pressmeddelande.

I samma läge befinner sig Iapotek, som i skrivande stund också bara säljer receptfria läkemedel och handelsvaror på sin sajt. Av de nya aktörerna på e-handelsområdet i kölvattnet av Apotea är det hittills bara hårdsatsande Meds som erbjuder expediering av receptläkemedel.

Bakom Apohem står Axfood, Axel Johnsons investeringsbolag Novax och e-handelsentreprenörerna bakom bolaget Lenson. Läs vår tidigare intervju med vd:n Henrik Patzer här.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...