Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


De prisas för bästa patientinformation

Apoteket AB och läkemedelsföretaget MSD får pris för ett program som ska stödja patienter med diabetes typ 2 i deras läkemedelsbehandling.

2018-09-21

Han lämnar Apoteksföreningen

Robert Svanström lämnar tjänsten som chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening och går till läkemedelsindustrin.

2018-09-18

Ny mässa lockar med gediget program

Ett seminarieprogram på ”en helt ny nivå” kan förhoppningsvis dra många besökare till nya Apoteksforum, tror en av mässans arrangörer.

2018-09-12

TLV anser att nätapoteket Meds bryter mot lagen

Det nya nätapoteket Meds har lanserat en kampanj där man återbetalar delar av äldres egenavgift inom läkemedelsförmånen. TLV anser att upplägget bryter mot lagen och har inlett ett tillsynsärende mot bolaget. UPPDATERAD 15:45

2018-09-07

Myndighetsuppdrag ska skapa ”ordning och reda”

Regeringen ger idag en lång rad uppdrag till myndigheter med koppling till den senaste apotekspropositionen för att ”skapa mer ordning och reda på apoteksmarknaden”. TLV ska göra en förstudie om förutsättningarna för en farmaceutisk tjänst på apotek. Facket och branschen kommenterar. UTÖKAD 12:26

2018-08-23

Kronan vill se signering av farmaceut på distans

Kronans Apotek har i sitt apotekspolitiska program identifierat fyra förändringar som man anser behöver genomföras för att apoteksväsendet ska klara sitt uppdrag. Den första handlar om bristen på farmaceuter. För att klara bemanningssituationen krävs en ny lagstiftning som öppnar för …

2018-08-22

Miljardlån finansierar apoteksinvestering

Euroapothecas köp av Apoteksgruppen är en av de största utländska investeringarna som ett litauiskt företag någonsin gjort. Bolaget har nu lånat 185 miljoner euro av SEB och Swedbank för att klara utgifter kopplade till övertagandet.

2018-08-16

Sörensons recept för en bättre dosmarknad

Dosföretagen bör inte få någon handelsmarginal, men en rejäl dospeng. Det är ett av förslagen i det sista delbetänkandet i Apoteksmarknadsutredningen.

2018-06-19

Apoteksmässa med fokus på apoteken

Den nya mässan Apoteksforum ska innehålla mindre kosmetik och mer apotek än föregångaren Apotek & Egenvård, enligt mässans arrangör.

2018-06-18

Lloyds klarar sommarbemanningen

En mycket tidig sommarplanering och en utökad ambulerande personalpool gör att Lloyds inte behöver stänga apotek i sommar. På Apoteksgruppen tar i år huvudkontoret för första gången ett större ansvar för sommarbemanningen. Hittills har ett apotek i kedjan sommarstängt på grund av personalbrist.

2018-06-15