Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Sörensons recept för en bättre dosmarknad

Dosföretagen bör inte få någon handelsmarginal, men en rejäl dospeng. Det är ett av förslagen i det sista delbetänkandet i Apoteksmarknadsutredningen.

2018-06-19

Apoteksmässa med fokus på apoteken

Den nya mässan Apoteksforum ska innehålla mindre kosmetik och mer apotek än föregångaren Apotek & Egenvård, enligt mässans arrangör.

2018-06-18

Lloyds klarar sommarbemanningen

En mycket tidig sommarplanering och en utökad ambulerande personalpool gör att Lloyds inte behöver stänga apotek i sommar. På Apoteksgruppen tar i år huvudkontoret för första gången ett större ansvar för sommarbemanningen. Hittills har ett apotek i kedjan sommarstängt på grund av personalbrist.

2018-06-15

Bonus till anställda som flyttar semester

För att klara bemanningen i sommar delar Apoteket AB ut en semesterbonus på maximalt 20 000 kronor till anställda som senarelägger sin semester. Frida Wiener, ordförande i akademikerföreningen på Apoteket AB, kommenterar. KORRIGERAD 18 JUNI

2018-06-14

Blivande nätapotek lanseras idag – utan receptbelagt

Idag lanseras Axfoods blivande nätapotek Apohem. Ännu finns inga receptläkemedel i sortimentet.

2018-06-12

Nya arbetssätt krävs där tekniker har tung roll i kedja

I torsdags antog riksdagen nya regler om farmaceutisk kompetens i receptkedjan på apotek. Svensk Farmaci bad Anna Montgomery, utredare på TLV och tidigare utredningssekreterare, reda ut vad förändringen egentligen innebär.

2018-06-11

”Bra för patienterna att rådgivningen regleras”

Sveriges Farmaceuter välkomnar i princip alla förändringar i regeringens apoteksproposition, som röstades igenom i riksdagen igår. Äntligen får vi en reglering av vem som ska stå för information och rådgivning i samband med utlämning av receptbelagda läkemedel på apotek, säger Kristina Billberg, förbundsordförande i Sveriges Farmaceuter.

2018-06-08

Klart för farmaceuter i receptkedjan på apotek

Strax efter klockan 16 idag röstade riksdagen igenom regeringens apoteksproposition. Det innebär bland annat ökade krav på farmaceuter i receptkedjan framöver.

2018-06-07

Resurser till projekt om bättre informationsutbyte

Regeringen ger Apotekarsocieteten 700 000 kronor till ett projekt som syftar till bättre informationsöverföring mellan apotek och förskrivare.

2018-06-07

Apoteket satsar på ögonhälsa

Nu får optikbranschen konkurrens från svenska apotek. Efter Apoteket AB:s satsning på kontaktlinser lanseras nu ögonundersökningar, synundersökning och försäljning av glasögon.

2018-06-05

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...