Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Apotekarsocieteten: ”Vi är eniga”

DEBATT: Apotekarsocietetens vd Karin Meyer och Lars Rönnbäck, ordförande i sektionen för öppenvårdsfarmaci, replikerar apoteksföreningens chefsfarmaceut Robert Svanström om en förstärkt roll för apoteken.

2017-09-21

Förbund stöttar förslag i apoteksutredning på DN Debatt

Ett inlägg med en förslagslista från två KD-politiker har satt fart på apoteksdebatten. Sveriges Farmaceuter välkomnar idag politikernas utspel på DN Debatt, men argumenterar för att det är klokare att låta apoteksutredningens förslag bli verklighet. Samtidigt debatterar förbundet klinisk farmaci i Dagens Medicin.

2017-09-20

Oklart om överpriser stoppas

På Regeringskansliet är man medveten om systemfelet som möjliggör för apotek att ta orimliga priser på speciallivsmedel. Men om några åtgärder kommer att vidtas är oklart.

”Onödigt polariserande”

Apotekarsocieteten skapar konflikter som inte finns, tycker apoteksföreningens chefsfarmaceut Robert Svanström apropå ett inlägg av Karin Meyer och Lars Rönnbäck i Dagens Nyheter.

2017-09-18

Hon vill bli mentor för nyanlända

För två år sedan kom Patricia Slotova till Sverige från Slovakien för att jobba som apotekare. Nu vill hon bli mentor för nyanlända farmaceuter från länder utanför EU.

2017-09-15

Mässan svarar på kritiken

Svensk Farmaci skrev tidigare idag om avsaknad av apoteksföretag på mässan Apotek & Egenvård. Nu svarar projektledaren Louise Boman på kritiken.

2017-09-15

Apoteksmässa utan apotek

Mässan Apotek & Egenvård får kritik för att sakna apoteksinnehåll.

2017-09-15

Regioner överväger att runda apoteken

Då vissa apotek tar höga överpriser för specialkost överväger nu Region Uppsala att upphandla sådana livsmedel själva.

2017-09-13

KD-förslag: Apoteken ska avlasta akuten

För att få vården mer lättgänglig behöver apoteken ta en större roll, anser två kristdemokratiska politiker. Bland annat vill de att apotek ska få tillgång till provsvar från sjukvården.

2017-09-11

En utredning
i professionens smak

Idag inleddes mässan Apotek & Egenvård, där förslaget om farmaceuter i hela receptkedjan ska debatteras. Sveriges Farmaceuter välkomnar det omdebatterade förslaget, liksom 26 av 27 andra kommenterade förslag i Nya apoteksutredningens första delbetänkande.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Den nya apoteksutredningen föreslår att farmaceuter ska sköta hela receptkedjan på apotek. Bra eller dåligt?

Visa resultat

Loading ... Loading ...