Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Förlorar ”leg” efter manipulering av recept

Härvorna med felaktiga receptexpedieringar på apotek i Göteborgsområdet börjar få sitt efterspel. För tredje gången sedan 2011 beslutade HSAN förra veckan att återkalla en farmaceuts legitimation. Birgitta Lange Sjöblom, kvalitetschef på Apoteksgruppen, kommenterar ärendet.

2017-12-14

Kovändning om Medisinstart – inget krav på läkarremiss

Nästa år får norska apotek fyra miljoner norska kronor för att genomföra tjänsten Medisinstart. Regeringen ville först att tjänsten bara skulle genomföras efter läkarremiss, men nu står det klart att patienten själv kommer att kunna efterfråga den. Väldigt positivt, anser Robert Svanström på Sveriges Apoteksförening. UTÖKAD 16:07

2017-12-13

IVO friar kvinnlig apotekare

En av de apotekare i Mellansverige som anmäldes av sin chef för att ha mörkat avvikelser och sålt receptläkemedel till personer utan uppehållstillstånd frias helt av IVO. Apotekschefens anmälan anses vara ogrundad.

2017-12-13

Väljer att sälja tio apotek

Tony Jansson, ordförande i Apoteksgruppens medlemsråd, tror att Euroapotheca-affären blir slutligt klar kring april 2018. Han och Mats Winterfeldt väljer att sälja sina totalt tio apotek, men först nästa år lär hela bilden klarna om vilka apotek som byter ägare respektive drivs vidare av entreprenörerna.

”Världsunik provtagningsmodell”

Enligt Mats Wennberg, apotekare på Apoteket AB, är bolaget den första apoteksaktören i världen som erbjuder provtagning i en pågående digital läkarkonsultation. Det är vidareutbildade farmaceuter och apotekstekniker som sköter provtagningen på apoteken.

2017-12-08

Svalgprov och CRP ny tjänst på sju apotek

Nu finns möjlighet att ta bland annat snabbsänka och streptokockprov på apoteket, efter ett digitalt läkarbesök. Sju apotek inom Apoteket AB ingår i satsningen.

2017-12-08

Euroapotheca vill ”bygga
om båt som redan är sjösatt”

Svensk Farmaci har träffat litauiska Euroapothecas affärschef Arvydas Zilinskas som var på Sverigebesök igår. Läs om den baltiska apoteksjättens planer för Apoteksgruppen.

2017-12-07

Apotek i jätteaffär i USA

Amerikanska apotekskedjor närmar sig sjukvården via tjänstekoncept och företagsaffärer. Häromdagen blev det klart att den näst största apotekskedjan CVS sväljer hälsoförsäkringsbolaget Aetna i en gigantisk affär. Detta kan tvinga stora patientgrupper att alltid hämta sina läkemedel på CVS.

2017-12-05

Fortsatt tillgång till tonåringars recept

Frågan om föräldrars tillgång till ungdomars aktuella e-recept via e-lösningar diskuterades i Sveriges apoteksförenings kvalitetsråd i torsdags. Men det blir ingen förändring av kedjornas policy.

2017-12-04

Positiva tongångar på servicekontoret

Svensk Farmaci har pejlat stämningen på Apoteksgruppens huvudkontor efter beskedet att det blir litauiska Euroapotheca som köper bolaget. Parallellt med uppmärksamheten kring ägarbytet inviger skådespelaren Sven Melander idag ett nytt Apoteksgruppen-apotek i Blekinge. UPPDATERAD 13:16

2017-11-30