Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Apoteket: ”Ser över frågan”

Apoteket AB:s chefsjurist meddelar att företaget nu ser över frågan om vårdnadshavares åtkomst till barns aktuella recept via företagets app.

2017-11-15

Apoteksappar ger full koll
på tonåringars läkemedel

GRANSKNING: Apotekspersonal har ett särskilt ansvar att skydda barn och tonåringar som riskerar att fara illa om deras föräldrar får koll på deras användning av exempelvis p-piller. Men via apoteksbolagens appar kan nyfikna föräldrar få full koll på sina tonåringars giltiga e-recept.

2017-11-14

PODD-RADIO: Hör hur Johan räddade benet på en kund

PODDRADIO: Hur är det att driva apotek helt på egen hand? Svensk Farmaci och apotekaren Kristofer Klerfalk har djupintervjuat entreprenören Johan Olofsson som driver två apotek i Stockholm. Johan berättar bland annat om tillfället när han räddade benet på en apotekskund.

2017-11-09

Nya aktörer
på väg inom e-handel

Efter Apoteas framgångar är nu flera nya e-handelsaktörer på väg att starta upp i apotekssektorn. Den senaste, iApotek, har skrivit avtal med Bonver om en logistiklösning och inväntar apotekstillstånd.

2017-10-25

Klartecken för Medisinstart
men bara efter läkarremiss

De norska apoteken får fyra miljoner norska kronor för att erbjuda rådgivning i samband med nyinsatt behandling mot hjärt-kärlsjukdom från och med 2018. Men tjänsten ska bara genomföras efter remiss från patientens läkare.

2017-10-12

Apotek i fokus när verk
hårdsatsar på inspektioner

Många apotek kan räkna med att få besök av Arbetsmiljöverket denna vecka eller nästa.

2017-10-04

Pushar för app och e-handel på Centralen

Apoteket AB öppnar idag en ”popup-butik” på Centralstationen i Stockholm – helt utan produkter eller läkemedel. Tanken är att visualisera hur e-handel, digitala tjänster och rådgivning kan underlätta apoteksärenden.

2017-10-02

Två apotekare misstänks ha sålt läkemedel till papperslösa

Två apotekare på ett apotek i Mellansverige, varav en läkemedelsansvarig, har polisanmälts och anmälts till IVO av apotekets ägare. De misstänks ha tagit narkotikaklassade mediciner från lagret och sålt receptläkemedel till personer utan uppehållstillstånd för stora belopp.

2017-09-28

Apotekarsocieteten: ”Vi är eniga”

DEBATT: Apotekarsocietetens vd Karin Meyer och Lars Rönnbäck, ordförande i sektionen för öppenvårdsfarmaci, replikerar apoteksföreningens chefsfarmaceut Robert Svanström om en förstärkt roll för apoteken.

2017-09-21

Förbund stöttar förslag i apoteksutredning på DN Debatt

Ett inlägg med en förslagslista från två KD-politiker har satt fart på apoteksdebatten. Sveriges Farmaceuter välkomnar idag politikernas utspel på DN Debatt, men argumenterar för att det är klokare att låta apoteksutredningens förslag bli verklighet. Samtidigt debatterar förbundet klinisk farmaci i Dagens Medicin.

2017-09-20