Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Klartecken för Medisinstart
men bara efter läkarremiss

De norska apoteken får fyra miljoner norska kronor för att erbjuda rådgivning i samband med nyinsatt behandling mot hjärt-kärlsjukdom från och med 2018. Men tjänsten ska bara genomföras efter remiss från patientens läkare.

2017-10-12

Apotek i fokus när verk
hårdsatsar på inspektioner

Många apotek kan räkna med att få besök av Arbetsmiljöverket denna vecka eller nästa.

2017-10-04

Pushar för app och e-handel på Centralen

Apoteket AB öppnar idag en ”popup-butik” på Centralstationen i Stockholm – helt utan produkter eller läkemedel. Tanken är att visualisera hur e-handel, digitala tjänster och rådgivning kan underlätta apoteksärenden.

2017-10-02

Två apotekare misstänks ha sålt läkemedel till papperslösa

Två apotekare på ett apotek i Mellansverige, varav en läkemedelsansvarig, har polisanmälts och anmälts till IVO av apotekets ägare. De misstänks ha tagit narkotikaklassade mediciner från lagret och sålt receptläkemedel till personer utan uppehållstillstånd för stora belopp.

2017-09-28

Apotekarsocieteten: ”Vi är eniga”

DEBATT: Apotekarsocietetens vd Karin Meyer och Lars Rönnbäck, ordförande i sektionen för öppenvårdsfarmaci, replikerar apoteksföreningens chefsfarmaceut Robert Svanström om en förstärkt roll för apoteken.

2017-09-21

Förbund stöttar förslag i apoteksutredning på DN Debatt

Ett inlägg med en förslagslista från två KD-politiker har satt fart på apoteksdebatten. Sveriges Farmaceuter välkomnar idag politikernas utspel på DN Debatt, men argumenterar för att det är klokare att låta apoteksutredningens förslag bli verklighet. Samtidigt debatterar förbundet klinisk farmaci i Dagens Medicin.

2017-09-20

Oklart om överpriser stoppas

På Regeringskansliet är man medveten om systemfelet som möjliggör för apotek att ta orimliga priser på speciallivsmedel. Men om några åtgärder kommer att vidtas är oklart.

”Onödigt polariserande”

Apotekarsocieteten skapar konflikter som inte finns, tycker apoteksföreningens chefsfarmaceut Robert Svanström apropå ett inlägg av Karin Meyer och Lars Rönnbäck i Dagens Nyheter.

2017-09-18

Hon vill bli mentor för nyanlända

För två år sedan kom Patricia Slotova till Sverige från Slovakien för att jobba som apotekare. Nu vill hon bli mentor för nyanlända farmaceuter från länder utanför EU.

2017-09-15

Mässan svarar på kritiken

Svensk Farmaci skrev tidigare idag om avsaknad av apoteksföretag på mässan Apotek & Egenvård. Nu svarar projektledaren Louise Boman på kritiken.

2017-09-15