Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Anklagad farmaceut polisanmälde apoteksägare

En farmaceut som anklagats på en mängd punkter av ägaren för ett apotek kritiseras av Ivo för att ha expedierat ett recept som var skrivet på fel blankett, men frias på alla andra punkter. Farmaceuten har i sin tur polisanmält apoteksägaren för att ha hittat på anklagelser.

2018-02-14

Så påverkas de anställda av försäljningen

Förra veckan gick köpet av Apoteksgruppen igenom. Svensk Farmaci frågade Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg vad köpet kommer att medföra för de anställda.

Nu är Apoteksgruppen sålt

Köpet av Apoteksgruppen gick igenom igår och vd Tony Johansson spår en mjuk övergång för både anställda och kunder.

2018-02-09

Slut på ”High Chaparall” i receptkedjan

NY VERSION: Endast legitimerad personal i hela receptkedjan och farmaceutiska tjänster på apotek är två frågor som Sveriges Farmaceuter har drivit under lång tid. Snart kan de bli verklighet.

2018-02-08

Läkemedel ska vara apotekens grunduppdrag

NY LÄNGRE VERSION Apotekens roll ska förtydligas i lag och information och rådgivning ska i första hand ges av farmaceuter. Det är två av flera lagförslag från regeringen. Förslagen välkomnas av Sveriges Farmaceuter.

Apoteksföreningen tar till rättslig rapport

Sveriges Apoteksförening vänder sig kraftigt mot förslaget som innebär att även osubventionerade läkemedel ska ha enhetliga priser. I sitt remissvar till Socialdepartementet hänvisar föreningen till en rättslig utredning som föreningen har beställt.

Färre inbrott och rån förra året

Antalet inbrott på apotek och i läkemedelsförråd minskade kraftigt förra året, enligt ny statistik. Även antalet rån mot apotek ser ut att minska. Men brottligheten som rör apotek är fortfarande ett stort problem.

2018-01-23

Personal hölls instängda i skrubb under apoteksrån

NY LÄNGRE VERSION I fredags rånades ett apotek i Färgelanda, Dalsland. Apotekspersonalen stängdes in i en skrubb under rånet. Det är ett av flera rån i området den senaste tiden.

2018-01-22

Bootsfarmaceuter stängde apotek i förtid

Sju procent av apotekare på Boots i Storbritannien som besvarade en enkät har stängt apotek under normal öppettid. Skälen var oftast underbemanning och hög arbetsbörda.

2018-01-15

”Hos oss får rådgivning ta tid”

Enligt Apoteas vd Pär Svärdson har rådgivning via nätet stora fördelar jämfört med den rådgivning som sker på vanliga apotek.

2018-01-10